Få människor har arbetat inom så många olika områden hos den svenska gjutgodsproducenten KOCKUMS MASKIN som Mikael Nilsson. Han började i gjuteriets produktionsavdelning och har arbetat sig igenom kvalitetskontroll, projektledning, logistik samt försäljning och inköp, vilket blir hans sista och slutliga position innan pensioneringen.

Enligt Mikael Nilsson är det en väldigt speciell känsla att gå in i ett järngjuteri. Smältområdet med glödande, het, orange flytande järn. Att hälla det flytande järnet i gjutformarna. Och att se de färdiga järngjutningarna komma från produktionslinjen och läggas till den slutliga produkten.

KOCKUMS MASKIN, en av Skandinaviens ledande tillverkare av bearbetade gjutgods, beläget i Kallinge i sydöstra Sverige, har varit Mikael Nilssons arbetsplats i 42 år. Möjligheten att arbeta med många olika uppgifter och områden inom gjuteriet har varit en av de främsta anledningarna till hans långa anställning hos företaget:

_24A4694 web- I ett järngjuteri får du följa hela processen från de tidiga stadierna av att designa gjutjärnsdelarna, genom produktionen, till det slutliga resultatet när komponenten installeras i maskinen eller lastbilen. Jag gillar verkligen detta sätt att arbeta med en komplett produktionskedja på plats, säger Mikael Nilsson, inköpsansvarig på KOCKUMS MASKIN, och fortsätter:

- Men det bästa med att arbeta på KOCKUMS MASKIN är alla fantastiska människor som arbetar där. Du är aldrig ensam, och vi hittar alltid bra lösningar tillsammans. Sedan finns alla våra kunder och leverantörer, med vilka vi har långvariga relationer. Det är verkligen ett nöje att hjälpa till att utveckla rätt lösningar för kunderna och att upprätthålla ett förtroendefullt samarbete med leverantörerna. Jag känner verkligen att jag har haft möjlighet att utveckla mig själv, mitt sinne och mina yrkeskunskaper inom företaget.

Mikael Nilsson började sin karriär på KOCKUMS MASKIN 1978 i produktionsavdelningen. Med bara några få år borta från företaget har han arbetat i gjuteriet i olika positioner som kvalitetskontroll, projektledning, logistik, försäljning och inköp under totalt 42 år. Sedan 2000 har KOCKUMS MASKIN varit en del av BIRN Group, en av de största gjuterikoncernerna i norra Europa.

- Samarbetet med BIRN Group och med de andra gjuterierna inom gruppen är, enligt min mening, mycket positivt. Vi har en stor koppling mellan våra företag, och vi hjälper och stöttar varandra över landsgränser. Fokus på hållbarhet blir allt viktigare från alla håll, och det är en stor fördel att vara en del av en grupp som prioriterar detta arbete, säger Mikael Nilsson.

_24A9664 webMikael Nilsson kommer att tillbringa sommaren 2024 som sin första sommar i pension. Johan Brengesjö, VD för KOCKUMS MASKIN, tackar honom med stor uppskattning för hans många år hos den svenska tillverkaren av bearbetade gjutgods:

- Mikaels positiva drivkraft och enastående engagemang har varit ett ovärderligt bidrag till företaget. Med sin långa erfarenhet och omfattande nätverk har Mikael alltid bibehållit ett starkt kundfokus, vilket är en nyckelfaktor för framgång och ett lysande, inspirerande exempel för vår fortsatta resa framåt. Mikael har också varit mycket uppskattad av kollegor, kunder och leverantörer i sina olika roller. Vi önskar Mikael allt gott för framtiden och hoppas att han får njuta av nya äventyr och en välförtjänt vila.För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Senaste uppdateringarna

KOCKUMS MASKIN levererar ett tillfredsställande resultat för 2023
KOCKUMS MASKIN levererar ett tillfredsställande resultat för 2023
28 juni, 2024

Med en omsättningsökning på 16 procent från 2022 till 2023 har maskinbearbetning och gjutjärnsleverantören KOCKUMS MASKI...

Mikael Nilsson går i pension efter 42 år på KOCKUMS MASKIN
Mikael Nilsson går i pension efter 42 år på KOCKUMS MASKIN
29 maj, 2024

Få människor har arbetat inom så många olika områden hos den svenska gjutgodsproducenten KOCKUMS MASKIN som Mikael Nilss...

BIRN Group publicerar hållbarhetsrapport för 2023
BIRN Group publicerar hållbarhetsrapport för 2023
6 maj, 2024

För andra året i rad publicerar BIRN Group, som KOCKUMS MASKIN är en del av, en hållbarhetsrapport för hela BIRN Group. ...