I BIRN Group är vi ett team

BIRN-koncernen är en av de största gjuterikoncernerna i norra Europa. Varje företag inom koncernen är specialiserat på olika områden inom gjutning och bearbetning av gjutjärn. På så sätt säkerställer vi att vi alltid kan erbjuda våra kunder den bästa och mest breda lösningen i branschen. Koncernen sysselsätter cirka 750 personer och består av följande företag i Danmark, Tyskland, Sverige och Italien:

BIRN_Structure med VELAMP

 

211006-FOM-5885

BIRN_Line_UP_RGB
Vald. Birn A/S

BIRN grundades 1896 i Holstebro, Danmark där vi idag fortfarande har vårt huvudkontor. Birn är moderföretaget till BIRN-koncernen och en enskild leverantör för all design, gjutning, precisionsbearbetning och ytbehandling. Vi erbjuder en optimal tillverkningsprocess för ett brett utbud av maskingjutna gjutgods med ett viktområde på 200 g till 50 kg i både medelstora och stora serier - både med och utan kärnor.

- Läs mer

170509-FOM-2470-Birn-GmbH-vtp-skiver

BIRN_GERMANY_Line_UP_RGB
Birn GmbH

Birn GmbH grundades 1975 med syftet att komma närmare de tyska användarna av transmissionselement. Som ett resultat av detta lagrar företaget för närvarande nästan alla elementgrupper för öppen överföring. Företaget har även en egen maskinverkstad för mekanisk bearbetning av specialprodukter enligt ritning.

- Läs mer

170323-FOM-2809-Uldalls,-støbning

ULDALL_Line_UP_RGB
Uldalls Jernstøberi A/S

Uldalls Jernstøberi A/S grundades 1944 och under åren har företaget utökats och moderniserats, med resultatet att företaget idag är ett modernt, flexibelt och kvalitetsmedvetet gjuteri. Företaget är specialiserat på att tillverka stora, handformade föremål i relativt små kvantiteter och med kort leveranstid.

- Läs mer

Tasso web-164

TASSO_Line_UP_RGB
Tasso A/S

Tasso A/S grundades 1856, vilket gör företaget till det äldsta gjuteriet i Danmark. Tasso är specialiserat på hela processen att tillverka kontinuerliga gjutjärnsstänger i olika dimensioner och kvaliteter, inklusive gjutning, värmebehandling och förbearbetning. Tasso A/S är certifierat enligt ISO 50001, ISO 9001 och ISO 14001.

- Läs mer

1620x1080_bronzo_2

TASSO_BERNAREGGI_Line_UP_RGB
Tasso Bernareggi

Bernareggi grundades 1976 och levererar kontinuerliga gjutjärnsstänger till kunder i närområdet. Sedan dess har förvärvet av ett ständigt ökande antal kvalificerade kunder bestämt en balanserad, stadig tillväxt engagerad i en ständig utvidgning av lagringsutrymme.

- Läs mer

170419-FOM-9180-Produktion-Kockums-AB

KOCKUMS_MASKIN_Line_UP_RGB
Kockums Maskin AB

Kockums Maskin AB grundades 1742 och idag är företaget en av Skandinaviens ledande tillverkare av bearbetade gjutgods. Unik kompetens, stor flexibilitet och gruppens samlade resurser tas tillvara för att ta det totala ansvaret för allt från design till färdig komponent. Företaget är certifierat enligt IATF16949 och ISO 14001.

- Läs mer

54 lav

VELAMP_Line_UP_RGB
Velamp A/S

Velamp är den enda 100 % danskägda leverantören med produktion i Danmark av klassiska lampor, bänkar och gjutjärnsfönster. Gjuteriet grundades i Vejen 1944 och vår fortsatta existens har bevisat att kvalitet är viktigt. På Velamp gjuter, smider, målar och sätter in glas.

- Läs mer

HÅLLBARHETSRAPPORT

Vår första hållbarhetsrapport är ute!

Ladda ner den här